web 2.0

vineri, 23 aprilie 2010

Untul de shea

Untul de shea (Shea Butter) este folosit in Africa de multi ani. Se extrage din nuca unui copac numit Shea tree (sau the Karite) ce creste in partea vestica a Africii: Mali, Ghana. Fructele acestui copac contin o nuca din care se extrage untul de shea.

El are o textura moale si este galben, alb sau verzui, in functie de tipul de nuca.

Folosit de secole in Africa, untul de shea inmoaie si protejeaza pielea de razele soarelui, vant, caldura sau apa sarata. Este cunoscut ca cel mai eficient factor de hidratare si ca un bun balsam datorita continutului sau ridicat de grasimi vegetale incluzand Vitamina F.

Hidrateaza excelent pielea si este folosit pentru eczeme, piele imbatranita si toate tipurile de masaj, pentru a relaxa muschii si pentru tratarea luxatiilor si a degeraturilor. Formula sa unica ajuta la prevenirea and protejarea pielii uscate, hranind pielea lipsita de elasticitate sau arsa de soare.

Untul de shea poate fi folosit si ca masca de par pentru hranirea scalpului uscat si stimularea cresterii parului. Studiile medicale au aratat ca untul de shea este anti-inflamator, indicat in tratamentul artritei si al reumatismului. Mai mult, este un decongestionant nazal, aplicandu-se inauntrul narilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu